Členové spolku Herold se setkali s členy březnického výboru pro kultury a školství

Členové spolku Herold představili své záměry členům výboru pro kulturu a školství Zastupitelstva města Březnice. Seznámili je mimo jiné s cílem oživit povědomí místních občanů i návštěvníků o historické, kulturní a architektonické hodnotě březnického pivovaru.

Předseda výboru Jiří Beran k tomu poznamenal, že pivovar byl zmiňován jako jedna z nejdůležitějších architektonických památek Březnice například Dr. Josefem Kopečkem v jeho publikaci o Březnici. Tam uvedl, že poslední potomek rodu pánů z Újezda – Jan Josef – dal postavit nejkrásnější barokní stavbu ve městě.

Členové výboru podpořili záměr spolku obnovovat tuto kulturní památku a snažit do budoucna o její zpřístupnění například formou výstav a přednášek týkajících se historie pivovaru a jeho role v životech březnických obyvatel.