Slavnostní odhalení zrestaurovaného smírčího kříže

Historický spolek Herold Březnice srdečně zve všechny přátele a návštěvníky Březnice na slavnostní odhalení nově opraveného březnického smírčího kříže. Odhalení proběhne dne 9. května ve 14 hodin u kříže (tzn. u obvodové zdi pivovaru Herold) – Zámecký obvod 31, Březnice.

Na slavnostním odhalení zrestaurovaného kříže nám sousedský spolek Rosenthalců herecky znázorní, jaké asi mohly být příčiny vzniku kříže. Předem však upozorňujeme, že scénky jsou smyšlené a veškeré podobnosti se skutečností mohou být pouze náhodné. Důvod vzniku kříže nám i po důkladném zkoumání v archivech není znám, jelikož nebyl důsledně evidován.

Projekt restaurování kříže byl podpořen z programu Think Big, který realizuje Nadace Telefónica ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti.