Historická chvíle – sochy Jana Hammera můžete vidět v Galerii Ludvíka Kuby

Jan Křtitel téměř po třech století opět spočinul na povrchu zemském

S velkým napětím směřovali na plošině na střechu pivovaru Herold restaurátoři. Obavy vystřídala úleva – sochy sv. Jana Křtitele a sv. Josefa, patronů zámeckého pivovaru Herold v Březnici, šlo uvolnit z podstavců a jejich sundání bylo otázkou opatrnosti a citlivého přístupu. S ohromnou radostí a uspokojením vám tedy můžeme sdělit, že poprvé od poloviny 18. století můžete sochy vidět zblízka na vlastní oči, a to v prostorách Galerie Ludvíka Kuby na náměstí v Březnici. Zpracováváme videozáznam sesazení soch a fotogalerii, abyste se také vy mohli alespoň zprostředkovaně účastnit této historické akce. A především děkujeme všem, kteří přispěli na naši veřejnou sbírku a první fázi záchrany těchto vzácných soch umožnili.