Celkové vyúčtování veřejné sbírky

Příspěvky na transparentní účet bylo získáno 194 496 Kč, ve sbírkových kasičkách se shromáždilo 6 880 Kč. Celkem (včetně úroků) bylo tedy vybráno 201 396 Kč. Výtěžek sbírky byl využit na tři akce obnovy historické budovy bývalého zámeckého pivovaru v Březnici.

1. První využití prostředků směřovalo na uhrazení výdajů spojených s akcí záchrany barokních soch sv. Jana Křtitele a sv. Josefa. Barokní sochy umístěné na střeše pivovaru byly sesazeny a uloženy v prostorách Galerie Ludvíka Kuby v Březnici. Akce proběhla 17. června 2014. Financování akce: celkem 13 750 Kč z prostředků sbírky.

2. Druhé využití prostředků sbírky směřovalo na uhrazení nákladů spojených s restaurováním aliančního erbu umístěného v průčelí historické budovy pivovaru. Akce probíhala v období srpen – září 2014,  realizátorem akce byl restaurátor akademický sochař Jiří Švec.  Financování akce: celkem 115 000 Kč z prostředků sbírky.

3. V červnu 2015 byla restaurátorovi zaplacena záloha v hodnotě 15 000 Kč na zahájení restaurování soch. Akce však byla nakonec financovaná ze zdrojů MK ČR, proto 15. 12. 2015 byla záloha opět navrácena na sbírkový účet.

4. V roce 2015 byly prostředky sbírky v hodnotě 72 646 Kč využity na renovaci oken historické budovy březnického pivovaru. Akce byla ukončena 17. 12. 2015.

Chtěli bychom ještě jednou srdečně poděkovat všem, kdo do sbírky přispěli.